Snö och en massa plugg

Ja, idag är sista dagen innan tentan. Jag tycker faktiskt att det känns rätt bra ändå, även att jag inte alls är nöjd över hur mycket jag har pluggat så är känslan helt okej! Bra, det är faktiskt ett framsteg för mig. Just nu har jag en liten paus, har precis diskat lite å nu sitter jag å skriver å sneglar ut över åkern.. Ser att det faller pudervit snö, det ser sannerligen härligt ut, men just nu vill jag bara ha SOL.. Det känns som att det var ett år sen man såg solen sist. Höja.

I natt har jag varit ensam, vilket var himla längesen jag var. Ulla var nämligen i Hälsingland.. Hon är ju ute å far en hel del men gångerna nu innan har jag passat på å bo hos Heidi, min kära vän här i Örebro... Men igår hade jag bestämt mig för att vara ensam, eftersom jag ser det som mycket nyttigt för mig. Det är ju väldigt mörkt här ute på landet där jag bor, ingen gatlampa eller nåt, å sen är det ett gammalt hus som knakar och brakar med jämna mellanrum så det är en speciell känsla av å vara själv här faktiskt... Men i natt gick det så himla bra, å jag måste erkänna att jag är såå stolt över mig själv!
 
Ikväll hoppas jag att det blir lite träning faktiskt, men vi får se. Känner mig lite halvdassig idag, lite känning i halsen, lite frusen å sådär, men jag ser ju vart det bär :) Kanske skriver en gång till ikväll, annars får ni alla ha det så bra!

Å sen så vet ju alla vid det här laget att jag fullkomligt avgudar ABBA och att jag megaälskar filmen så här bjuder jag på en av introlåtarna till filmen, stycket som är bäst givetvis!

I have a dream, a fantasy
To help me through reality
And my destination makes it worth the while
Pushing through the darkness still another mile
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream - I have a dream


Hei sitten! Tervetuloa takaisin!

Pian ja Peterin tytär, Elin!
  











Previa, toa-probs och en allmän besvikelse

Japp, idag har jag påbörjat mitt vaccinationsprogram mot Hepatit B.. Vi som pluggar till sjuksköterska får nämligen det av skolan vilket är riktigt nice! Synd bara att det inte är mot A också, men jag funderar på å gå å vaccinera mig mot A, men då får jag bekosta det på egen hand.. Iom att jag ska utomlands i sommar kan det ju vara nice :D Iaf gick det bra, armen sitter kvar å jag överlevde, har aldrig tyckt att det där med vaccinationer har varit så farligt, förutom i fjärde klass då man fick för sig både det ena å det andra eftersom alla snälla äldre barn berättade massor av historier om vad som hände när man fick sprutan och sådär. Tänk att man överlevde den sprutan, stelkrampssprutan tror jag det var dessutom, å att man inte dog, vilket dom äldre barnen menade att man skulle göra... Konstigt att man aldrig reflekterade över varför dom hade överlevt den hemska sprutan :S Haha, ung å dum heter det ju, så det är förståeligt :) Nu är man gammal å vis däremot ^^ Hehe.

Det var på Previa som jag fick sprutan å när jag satt i vänterummet blev jag sååå kissnödig, men jag bet ihop å väntade eftersom jag inte ville förlora min plats i "kön".. Andra gick ju på toaletten men jag hade en tid å passa så jag var tvungen att få sprutan fort. Iaf så kände jag att det skulle bli så skönt att lätta på trycket när jag väl var på väg till toaletten efter att ha fått sprutan, men vad är det jag ser på toan när jag väl är där? DET ÄR STOPP! Vad tänker jag då? Joo, varför gick jag inte på toaletten innan när alla andra gick? Men suck, jag fick hålla mig tills jag kom hem ^^ Lyckligtvis gick det bra!

Ja, till den allmänna besvikelsen. Jag fick inte vara i hemtjänsten, vilket jag är så himla sur, arg, ledsen, besviken MED MERA, MED MERA över. USCH Å BLÄ! Så tyvärr kommer jag inte göra praktiken i Karlskrona, utan istället blir det i helt andra änden av landet, nämligen på Tallgården i Korpilombolo :) Blir att bo hos min lilla mommo, vilket jag verkligen ser fram emot :) Men jag tycker att det var ytterst tråkigt att alla mina planer om Karlskrona hit å dit gick totalt i kras, jag hade verkligen planerat och sett fram emot att få vara hemma hos familjen i 2 veckor drygt :( Usch! Men jag är iaf glad att jag kommer tillbringa drygt två veckor hos min lilla Mommo!

Jaja, kvällen kommer avslutas med plugg, å lite träning :) Kommer även att käka gröt vilket jag har varit sugen på hela långa dagen. Ofta man går å längtar efter att få äta gröt, men det gör faktiskt jag, hur konstigt det än låter...

Just nu snackar jag med en viss mr Mård på msn, å han verkar lite halvsugen på en pubrunda när jag är hemma nu nästa gång. Ska hem den 4 feb å åker tillbaka den 9 feb :) Jaa, varför inte en pubrunda, vi brukar ju ha fetesköj när vi är ute å röjer. Haha. Det är så många eldsjälar i vårt lilla gäng :) Hihi. Ena gången är inte den andra lik, eller vad säger du Mården? Är det Betsy du minns bäst från alla våra pubrundor?

På återseende!
Elin

Plugg, ridning å dålig info

Idag har jag varit på universitet å blivit registrerad på nästa kurs som vi ska läsa parallellt med den nuvarande. Att läsa parallellt känns väl lite halvjobbigt men vi har gjort det förr och det lär hända i framtiden också, så antar att det bara är å vänja sig! Vi fick iaf lite info om den nya kursen och om den kommande VFU (praktiken).. Jag har planerat, efter att ha fått klartecken från ansvariga på universitet, att vara i Lyckeby hemtjänst i Karlskrona.. Fine, jag berättade ju häromdagen att allt var klart med det, men idag när jag pratar med kursansvarige så ser hon ut som ett frågetecken när jag säger att jag ska va i hemtjänsten.. Hon säger ungefär: "I hemtjänsten, men där får ni ju inte vara nu, där ska ni vara i termin 5). Suck stonk å suck! Jag blir så himla trött på den här organisationen, att dom inte pratar med varandra... Iaf så skulle hon ta reda på lite mer om det där å sedan höra av sig till mig å några till som också skulle va i hemtjänsten. Hoppas nu bara att det är okej, å att jag inte behöver söka en ny.. Håll tummarna!

Annars så är det mest plugg för mig just nu, så det är mest det bloggen handlar om för tillfället.. På lördag har jag tentan å sen lugnar det väl ner sig lite antar jag.. Men lär vara endel plugg hela tiden, det är ju trots allt mitt jobb det här..

MEEN, ikväll ska jag göra något helt annat.. Jag ska nämligen till Frötuna å rida, vilket jag gör varje onsdag :D Det är så himla kul å idag ska jag förhoppningsvis rida Fengur igen, vilket alltid är en utmaning.. Åker dit vid 18 å är hemma runt halv nio.

Kvällen lär nog avslutas med en varm dusch, lite gröt framför tvn :) Idag börjar ju en ny dansk dramaserie.. Personligen så tycker jag att danskarna kan det där med film alltså, tycker dom gör asbra serier! Får hoppas att jag inte blir besviken på denna, jag har ju rätt höga förväntningar nämligen ^^ Den heter iaf Sommer å går klockan 21-22 på ettan! Det är ju bara så nice att den går på ettan så att man slipper all denna reklam som är på dom andra kanalerna... Reklamen gör nämligen mig galen, men å andra sidan så somnar jag ju inte när jag blir galen så det är ju positivt. Har en tendens att sova väldigt gott framför tvn annars :D

Jag ska till Grekland i Augusti å jag bara längtar :D

Tusen tack Emlan för den superfina bloggen, den blev verkligen kanon! Kolla in hennes blogg :) Hon skriver om livet som ung mamma, å sen finns det ju massa söta bilder på hennes gulleplutt till son --> http://emlizpemliz.blogg.se

På återseende!

Elin


Plugg, plugg å en massa plugg

Tisdagen den 27 Januari

Ja, eftersom Emlan är så söt å snäll å håller på å fixa en snygg blogg till mig, har jag lovat att försöka skriva iaf en gång om dagen.. Hon är snäll å söt även om hon inte hade fixat bloggen, hihi.
Dagen idag började med en skön liten sovmorgon, alltid härligt :) Det är mulet och grått, ca +/-0 grader å ingen direkt vind... Inte så himla kul faktiskt. Eftersom det har varit snö här, som det också har regnat på så att den blev till slask, så har ju slasket frusit till is nu när det helt plötsligt är kallt igen. Å vad innebär det? JOO, att det är svårt att promenera. Jaja, thats life å ingenting att klaga över, det är så det är å vill jag inte ha det så, så får jag flytta tillsammans med min . Alltså inte ett buskage, utan med min rumpa ^^

Idag står det ett stort "PLUGGA" i min kalender, vilket jag tycker är lite sisådär.. Men det går an ändå faktiskt, på lördag är förlossningen å sen väger man lite mindre igen... Några dagar eller så, för sen kommer en ny graviditet som man får gå å bära på för att sen förlösas :D Tycker att det är riktigt kul å likna studierna-tenta med en graviditet-förlossning. Haha. Iaf så går studierna frammåt, å jag ser i nuläget fram emot att bli färdig sjuksköterska om sisådär 2½ år.

Jaja, nu är det slutsvamlat, men tänkte komma med en sista grej för den här gången.. Den som inte har sett Mamma Mia The movie, bör se den ögonblickligen, då den är helt fantastisk! Har sett den en del faktiskt, så jag kan faktiskt uttala mig om saken!

På återseende!

Pian ja Peterin tytär ~ Elin 


Plugg, snark å lite te

Då var det måndag igen, en otroligt grå å trist  faktiskt. Det enda positiva är väl att det är en hel vecka till nästa måndag... Jag har iaf kännt mig otroligt depparedyster hela dagen. Snälla vår, kan du komma hit och värma alla stugor å frusna hjärtan nu?
Kom hem från plugget vid halv två, hade fått lönespecen, så då försvann det depparedystra lite grann, sen ringde dom från Lyckeby Hemtjänst å sa att jag fick vara där på praktik så då försvann plötligt det depparedystra helt, å jag kände mig riktigt glad faktiskt :) Jag vill påpeka att detta hände ute, på vägen från brevlådan till huset, vilket är 500 m typ. Så där gick jag å kände mig superglad. Väl inne var jag också väldigt glad, jag fixade å donade lite med papper å grejer, men sen helt plötsligt kom den där förbrännade tentamen upp i huvudet på mig igen, å det glada var som bortblåst. Jag har nämligen tenta på lördag, vilken jag håller på å pluggar på, men jag är aldrig nöjd med hur mycket jag pluggar, utan jag tycker att jag borde plugga mycket mer.. Men som sagt, dygnet har bara 24 timmar, så är det!
Jaja, jag tog iaf tag i pluggandet och började gå runt i huset, å läsa högt för mig själv. Har kommit fram till att det är bästa sättet, man liksom låssas att man är sån där nyhetsuppläsare... Man somnar inte i vart fall.. Men däremot så var jag himla frusen å himla trött så jag tänkte att det inte kunde vara så farligt att lägga sig en stund i soffan å läsa.. Men ack så fel jag hade, jag drog filten över mig å så läste jag, å varje mening blev kortare å kortare å tillslut vaknade jag av att jag fick pappret i ansiktet. Jaja. Jag sov iaf där ett tag, jag erkänner.

Nu sitter jag här å skriver, dricker lite te, vilket jag rekomenderar alla som läser min blogg att testa, det heter Jogitea, och är ett organiskt te.. Det är supergott! Tänkte plugga sen en timme igen, men då gåendes å med nyhetsuppläsar-taktiken... Sen ikväll blir det Bodypump för hela slanten, å sen efter det blir det att tänka på refrängen.. Å refrängen för mig, det är att sova. Jag vet inte hur den är för dig, men för mig är den så! Imorrn är jag hemma, men jag är inte ledig för det, å det vet och förstår nog alla som själva studerar eller har studerat nån gång.

See you later alligater!

Elin

...

Å hur ska jag hinna göra den här bloggen snyggare? Det är ju ett heltidsarbete för tusan. Så för att hinna med det också, måste nån erbjuda mig 35 timmar typ. Kom med ansökan, NU!

Okej, ett nytt försök!

Jag gjorde ett försök att börja blogga igen i höstas, men hur gick det? Inte alls bra, å det kan vi nog alla hålla med om. Min tid räcker inte till, jag hade önskat att dygnet hade betydligt fler timmar, men förmodlligen hade det inte räckt ändå och jag hade inte varit nöjd med dom dagarna heller. Vi människor, framför allt här i väst, har ju en tendens att aldrig vara nöjda med det vi har, utan vi strävar ständigt efter att få så mycket mer. Nu finns det säkert massa människor som tycker att detta är svammel, men jag anser faktiskt att vi kräver för mycket, att vi aldrig är nöjda. Vi måste tänka om!
     Jag är iaf otroligt trött på den här årstiden.. Eller vad det nu ska kallas. Är det en årstid det här? I såna fall har ju London samma årstid året om... Stackars dom då :/
     Ge mig vår, ge mig förmåga att orka med dagarna, ge mig glädje! Någonting som ger mig en otrolig glädje är när jag får vara ute i naturen med lite musik i öronen, liksom att träna och umgås med varelser (människofolket & djur). Men hur hinner jag när dygnet bara har 24 timmar? Å när man dessutom nästan sover halva tiden... Haha, nån som har den brilliant smarta idéen att kanske sova lite mindre? Den idén tycker inte jag är brilliant, utan snarare knäpp, då jag undrar hur man orkar med en dag om man sover för lite. Kanske nån småbarnsmamma kan förklara det, dom brukar vara proffs, å faktiskt helt oförstående när man förklarar att man "bara" sovit 8 timmar en natt :D Så dom måste ju ha nån brilliant idé :)
     Idag har jag varit på ridkurs, för alla som är intresserade. Jag red på sagohästen Fengur, som är vit i vanliga fall, men p.g.a. det här Londonvädret, så var han vit-bajsbrun-grå. Men han är ändå sagohästen, thats it! Å vi var typ värsta snygga ekipaget ^^ Hälsade på syrrans Màni också, som alltid har en tendens att pussa på en med sin smutsiga mule. Han hälsade så mycket till dig sis, genom tusen mulpussar å ett gnägg :D Ägarna funderar på att göra honom till vallack, dessvärre. För den delen hälsade hela Frötuna gård till dig ^^ Hihi.

Om det är någon som känner att dom kan erbjuda mig 26 timmars dygn, så är ni varmt välkomna med en ansökan!

På återseende!

Elin

RSS 2.0