God kväll!

Söndagen den 2 November

Dagen har gått fort, å tiden här hos mommo går fort. Jag ska åka hem redan på tisdag :/ Det ska bli jätteskoj å komma hem, men samtidigt är det så himla tråkigt å lämna mommo. Uuuää, kluven eller vad?
Idag har mommo å jag löst korsord, å så har vi tränat :) Annars har vi mest tagit det lugnt. Har faktiskt lite Ågren för att jag inte har pluggat... Behöver verkligen plugga men samtidigt har jag pluggat riktigt mycket nu på sista tiden så jag måste ta igen det med lite kuligheter! Hihi. PÅ fredag får jag dessutom reda på resultatet från tentan jag skrev för 3 veckor sen :S. Jag hoppas så innerligt att jag klarar den, men det är osäkert värre. Fick nämligen korta den 1½ sida för att sidantalet var så snävt, å jag fick ju ta bort massa braigt. Hoja och Blörk! Men men, omtenta blir det annars :P
Min förkylning är goooone! Jag är så himla överlycklig. Nu kan jag äntligen känna mig som en fri fågel igen, å inte som en apa i bur som klättrar upp å ner för väggarna. Hemsk känsla det där kan jag lova!

Jaja, nu börjar min och mommos spelmaraton-kväll, riktigt soft vill jag lova. Förstår att du blir lite avis för att du inte får va med, men livet är hårt och definitivt inte rättvist! Ikväll ska vi kasta gris, å jag hoppas att det blir något annat än "bara bacon". Hihi. Gärna dubbel svinhals ^^

På återseende!

Elin

Sådär

Lördagen den 1 November 2008

Helt otroligt, nästan 1 år sen jag skrev nu, å jag kan inte fatta att tiden har gått såhär fort. Jag blir helt lost av bara tanken! Men roligt har jag haft, helt klart några av de allra bästa dagarna i mitt liv.
     Jag har gått en termin på socionomprogrammet, utbildningen är 3 år, men jag hoppade av eftersom utbildningen var alldeles för flummig :) Jag vet att jag är flummig, men ändå passade inte det där flummet mig. Hoja! Jobbade heeeela sommaren å sen har jag börjat på sjuksköterskeprogrammet vilket är helt suveränt. In my dreams... Måste erkänna att den här flummiga vetenskapsteorin som vi syssla med tar kol på mig. Tur att det enbart återstår en vecka av flummet, sen börjar det hårda livet med medicin kursen :) Ska bli riktigt nice faktiskt, men vi får väl se vad jag säger i slutet av januari när den kursen är slut. Tänk att det då är 2009, å jag blir 20 bast, 45 år till pension... Stanna tiden lite, jag vill hinna va ung innan jag blir pensionär, men det kanske är då livet börjar på riktigt. Yea yea! Som sagt 45 år dit!
     Visst är bloggen himla ful. Alla andra har såna snygga bloggar å här knegar jag på med min gamla blogg med mulle-tema. Hoja. Min kära älskade bror skulle göra en snygg blogg åt mig.. Har nämligen köpt en egen hemsida, jag vet inte vad man säger egentligen, men jag har liksom köpt ett namn å allt men desstomer har det inte blivit, för jag kan inte med den. Men min bror är en busy man, mitt uppe i karriären så han är säkert förlåten, men inte av mig ^^ Höhö.



Förövrigt så är jag i Teurajärvi hos min mommo! Det är som en saga här i Tornedalen just nu. Allt är så himla fint!
Å i centralorten Korpilombolo har de tagit bort brandkåren... Så istället så går några slags montörer å monterar upp vattensprutor i taket på äldreboendet å förklarar för de gamla att om det börjar brinna, så börjar vattensprutorna spruta vatten på dom, för någon brandkår kommer tyvärr inte och släcker branden, de hinner inte fram innan hela äldreboendet är nedbrunnet till grunden. Må bäste man/kvinna klara sig, undra om det är så de tänker kanske :S
Jag tycker att det är plågeri, hur (svärord svärord) kan man va så pucko? :O. Ersätta brandkåren med vattensprutor? Hoja, det finns inga ord för hur oansvarlöst det är att dra in på kåren.. Vilken osäkerhetskänsla och otrygghet som växer hos alla invånare när de vet att brandkåren inte hinner fram om det börjar brinna i deras hus :S.
Fy skäms Pajala Kommun! Ni borde då veta bättre än såhär.. Alla får ju trots allt inte plats i metropolen Pajala, de måste ju bo endel människor i utbyarna också, å deras trygghet och säkerhet borde ju vara lika viktig som Pajala-invånarnas.
Jag säger då bara SUCK SUCK SUCK!




Jaja, har precis monterat upp repstegen i mommos blomrum så att jag kan klättra lite. Kan nämligen inte träna eftersom jag har ont i halsen och är förkyld så jag får helt enkelt klättra på väggarna! Det suger å inte kunna träna! I HATE IT SO MUCH!

Idag hedrar vi alla som har dött och deras anhöriga genom att vi är vänner, ler mot varann och sprider värme över denna ganska sorgliga men fina dag!


Tack för mig :)

Elin

Vaken

Efter mycket tjat från mig, och lite verkstad från vissa håll, skiter jag nu i min egen blogg. Jag återupptar denna istället. Den här är jävligt alldaglig och trist, JAG VET! Men bättre än inget, å det jag skriver är sannerligen inte alldagligt och trist.
Just nu är jag hos min mommo i Teurajärvi, idag är det alla helgons dag, det är -14 grader ute och jag ska äta nybakat bröd nu! Återkommer senare så ses sen, din gamle räv! HOJ!

RSS 2.0