Jobbigt värre

Tisdagen den 27 November 2007

Har fått lite önskemål att datumen gärna får stå högst upp på sidan å det kan jag ju självklart fixa så att det gör då :) Allt för mina nära å kära! Hihi

Till en början vill jag önska min kära lilla vän, Emlan, Grattis på 19-års dagen! Å så hoppas jag att hon får en hej dundrandes dag! Hihi. Du är great bruden!

Å för att fortsätta med början vill jag klaga på alla människor som har slutat kommentera! Men vad hjälper det att jag klagar? Det blir iaf mycket rooooligare om ni kommenterar å visar att ni faktiskt läser min blogg, för kul å skriva när man tror att ingen bryr sig om att läsa. Kom igen nu!

Dåså, nu kan vi börja med alla händelser som inträffat.
Idag är det en riktig depparedyster dag för min del. Har ont i min fot, vilket gör att jag varken kan åka skidor, springa eller promenera. Det är så sorgligt så att jag nästan känner för å gråta en skvätt :P Å över lag känner jag att detta är en dyster dag, vet inte varför men det är väl allt som händer där hemma som påverkar mig så otroligt :/ Men ni får INTE sluta berätta för mig hur ni känner (ni vet vilka ni är) för jag vill veta!
Igår var man i Pajala å handlade lite. Blev inte så mycket men jag köpte iaf en julklapp åt min käre far! Hoppas att han blir nöjd å glad för den! Annars blev det inte mycket av att vi gick i affärer. Ove hängde ju med å jag har ännu inte mött nån karl som tycker om shopping utan det är det vanliga suckandet å pustandet om att vi snart borde åka hem. Hihi. Men det är väl bara å acceptera antar jag å det är inte väldigt svårt å göra det heller. Nästa gång vi far till Pajala ska jag åka med Mommo å Inga, en annan tant från byn. Det blir nog mer shopping då iaf! Måste ju liksom köpa mina julklappar.
I Pajala iaf så köpte mommo en ny skrivare iaf, för den gamla käkade upp hennes blomsterfondspapper och så köpte hon en längre lan-sladd. Så väl hemma började jag installera å fixa med skrivaren å koppla in den nya sladden. Skrivaren gick fint å fixa med å Blomsterfonderna blev kanonfina så jag var såå nöjd kan jag lova.
Värre blev det dock med internet. Jag höll på å grejja med modemet å allt då jag känner mig mycket iaktagen. Å mycket riktigt, utanför står 3 småpojkar å glor rakt in. För att vara riktigt ärlig så verkar dom inte vara kloka i huvudet för 2 utav dom la sig helt plötsligt på vägen å den 3:dje stod å sparkade på dom. Sen bytte dom så nästa fick stå å sparka. Verkar det friskt? I vilket fall som helst så tänkte jag inte mer på det, dom kastade lite snö på väggen å så där men jag försökte att noncha dom så gott det gick. Jag blev dock mer å mer frustrerad av att jag inte fick internet å fungera så tillslut ringde jag Telia-Supporten. Jag måste ärligt medge att det helt klart är Sveriges sämsta support!! Innan man ens kommer till kön för att får prata med en människa har det gått 15 min å då har man fått prata med en inspelad röst å tryckt på knappar. I det här fallet kom jag inte ens fram till kön för när jag har suttit å tryckt å pratat med den här datorrösten säger dom "Vi har upptäckt ett fel på din uppkoppling å detta kommer åtgärdas den 27 November klockan 07:00". Jaha?!?! Tänkte jag, å det kan den jävla datorrösten veta, så jag drog en vacker vers av en massa fula ord å blodtrycket steg en aning men till slut insåg jag att det inte tjänade nåt till så jag satte igång tv:n å tittade på Veterinärerna istället. Å sen på Andra Avenyn :P Mommo var under denna tiden på Kyrkoråds-möte så hon var inte hemma under min lilla "scen" eller när ungarna sprang här utanför.
Sen kom mommo hem iaf å jag pratade lite med henne å sen ringde pappa precis som vanligt :) Han ringer nästan alltid när han är ute å går med Ceasar på kvällen å det gjorde han även denna kväll. Jag satt där i gungstolen å helt plötsligt tittade jag ut på Teo å Cilla, mina snögubbar alltså å då hade dom där jävla snorungarna sparkat sönder Teo. Då blev jag förbannad vill jag lova! Så pappa fick höra hela versen å han hängde faktiskt på riktigt bra å tyckte också att det var ena jävlka vandaler i den här byn. Fy fan tänkte jag. Mina fina snögubbar som jag har gjort andra dagen jag var här å då det kom riktigt mycket snö för första gången den här vintern (blötsnö också för den delen). Jag vill ju att dom ska stå där så länge som möjligt! I vilket fall så avslutade pappa å jag samtalet lite senare å jag ringde till mamma å berättade tragedin om snögubbarna. Hon höll också med om att det var hemska vandaler som bodde i den här lilla byn. I vilket fall gav jag luren senare till mommo för jag hade bestämt mig för att laga lilla Teo som låg där kropp- och huvudlös. Jag tog bara på mig handskar, vantar å en jacka å sprang ut där med bara långkalsonger på underkroppen i 10 graders kyla, lyfte upp Teos kropp som säkert vägde 50 kilo, för den var riktigt tungt. Jag satte i vart fall fast kroppen så gott det gick å sprang in igen för å hämta vatten å klä på mig täckbyxor, för det var rätt kyligt med enbart långkalsonger. Haha. Sen sprang jag ut igen å hällde på lite vatten å kroppen frös fast igen :) Bra va?
Pratade med Ulla idag å hon förklarade för mig att ungarna i den här byn inte har så mycket att göra utan att det är årets händelse att jag har kommit hit till byn. Fan, vilken merit! Tänk att bli utnämnd till Årets händelse i Teurajärvi 2007! Haha. Lite väl kul!
Å idag sprang jag direkt för att kolla så att snögubbarna stod kvar å det gjorde dom så sen gick jag för att testa internet vilket skulle fungera vid det här laget! Å det gjorde det så den där dator-rösten hade rätt bra koll ändå ;)
Sen var det frukost å allt å nu är mommo iväg på matlagningskurs så jag får väl fördriva min tid här framför datorn nu när jag inte kan vara ute å röra på fläsket :P Ska försöka skotta lite iaf på tomten så det blir ju första prövningen för foten. Men det är bättre med foten idag än vad det var igår måste jag ju tillägga för er som inte vet det :) Men det är ju fortfarande inte helt bra så jag får testa om foten klarar skottningen!
En annan rolig sak är att jag ska få börja va med å hjälpa en fåra-herde å mata såna här lamm som inte kan dia (eller va det nu heter i fårens värld :P) från sin mamma, utan där man får mata genom nappflaska. Hihi. Så sött. Ska be henne ta lite bilder så att jag kan lägga upp här!
Nu ska jag nog fixa med lite annat!

På återseende!

Årets händelse i Teurajärvi 2007 - Elin Rehnqvist  

Lördag igen!

Å så var det lördag, igen! Veckorna går i en rasande hastighet så snart är det jul :) Längtar dit faktiskt!
Har jobbar rätt mycket nu iaf, så jag är helnöjd! Man vill ju hinna umgås lite med sin mommo också så hela tiden kan man inte jobba vettu :) Haha.
Dagarna går fortare å fortare känns det som å samma saker händer varje dag känns det också som. Rutin är ju det ett tecken på å det känns ju bra att det efter 3 veckor går på rutin. Hihi.
Nu är det ca 50 cm snö här å det är minusgrader varje dag. Hittils iaf å jag hoppas så innerligt att det förblir så å att snön ligger kvar, för jag vill verkligen uppleva en vit jul i år!
Nu är jag inne i en period då jag saknar alla hemma i södern väääldigt mycket! Skulle kunna kallas lite hemlängtan men ni får apselut inte tro att jag har det dåligt här! Jag har det, på ren svenska, helt jävla underbart bra här å jag klagar inte på nånting men lite hemlängtan kan man väl ändå få ha. Haha.
Kommer bli att jag skriver lite mer sällan nu. Jag kommer jobba endel å så vill jag göra lite annat än å sitta vid datorn! Men jag ska ta med det bästa av det absolut bästa så oroa er inte!
Nu hade jag inte mer å skriva för idag. Jag fryser å känner mig allmänt trött så jag tänker krypa till kojs alldeles strax å sedan vakna upp i morgon bitti av doften av nybakat bröd. FANTASTISKT!


På återseende!

Elin

Underbara Norrland

Japp. Underbart var ordet. Jag känner för tillfället att jag inte har tid å skriva här i bloggen. Kommer hem sent på kvällen å går upp tidigt på morgonen var å varannan dag.
Jag skriver nån dag framöver när jag har mer tid :) Ha det bra tills dess!

Puss & Kram

Elin

Söndag igen

Haha. Idag skriver jag nog allt på svenska eftersom jag kan det bäst, trots allt. Fick en rolig kommentar av moster, på FINSKA (!!!!), som jag så fint fick sitta å klura ut vad det stod. Lyckades tillslut efter lite hjälp av både lexikon å mommo. Hihi. Det var mycket roligt moster! Fortsätt så!
Idag är det som sagt söndag igen så imån är det måndag! Kul va? Men som jag nämnt innan är måndagar väldigt positiva beroende på vilken synvinkel man tittar från :P Hihi.
Idag har jag tagit det mest lugnt å bara gjort det jag själv behagar. Ätit god mat, åkt skidor å skottat snö på mommos gård.
Äntligen åkte jag, som sagt, skidor! Det var hur kul å skönt som helst! Mommo å jag åkte till Ove i Korpis vid 20 över 10 så att mommo skulle hinna på gudstjänsten vid 11 så när vi kom dit började Ove å jag göra i ordning oss för skidåkningen å mommo åkte iväg mot kyrkan. Klockan tio i 11 åkte vi ut å det hade kommit 5 cm nysnö så det var riktigt jobbigt å spåra i början. Men vi var ju inte på spåret då så det blev bara bättre å bättre!
Väl framme vid elljusspåret satte vi fart å det gick ju förvånadsvärt bra, tills första backen kom. Där stupade jag å Ove sa att jag såg ut som en kalv som skulle få komma ut på grönbetet för första gången. Haha. Måste sett väldigt lycklig ut när jag låg där i snön. Haha. Det var skönt å ligga där i snön så lycklig var jag, men jag reste mig upp å åkte vidare. Å det gick ju bra tills nästa backe kom. Då ramlade jag igen. Haha. Får skylla på min ovana, för så dålig är jag inte egentligen! Jaja, så höll det iaf på, jag ramlade både nu å då men tillslut å tråkigt nog hade vi åkt färdigt. Vi åkte 5 km allt som allt å det tycker jag var riktigt bra :) Hihi. Å längre ska det bli, undan för undan!
Sen när vi kom hem så hade mommo fixat kaffe å lite fika så det passade utmärkt!
Efter fikat så styrde vi kosan mot Teurajärvi igen, mommo å jag :) Jag sprang direkt in å duschade, för jag var helt genomsvett å man är ju lite rädd för å bli sjuk i dessa förskylningstider!
Ja, å så höll det på iaf. Sedan blev det skottning av gårdsplanen å det var så lagom jobbigt efter ett skidåkningspass :) Träningsvärken lär svida imån men då vet jag ju att träningen gjort nytta. Wiiie!
Ikväll blir det Bingolotto igen å nu fasiken ska vi bara vinna! Mommo har typ spelat sen start å hon har inte suttit i soffan en enda gång å inte vunnit mer än en 100-lapp hit å dit. Hon borde ha suttit i soffan många ggr å vunnit hur mycke som helst! Dålig stil tycker jag, så ikväll ska vi bannemig vinna! Hihi. Håll tummarna!
Jaja, i mån blir det jobb igen. Jobbar från kvart i 2 till 9 så det är ett rätt bra pass. Det är sista dagen på sjukhemmet, sen blir det å-hems delen för hela slanten! Har fått rätt många tider till så det blir jobb framöver kan jag säga! Men det är bara kul! Hihi

Nu ska vi äta här i det blå huset i Teurajärvi :)

Ha det nice!

Hei Sitten!

Äiiliin

Päivää Päivää

Tervetuloa!
Fattar du inte? Daaaah. Då är vi två. Eller just det där fattar jag eftersom jag hör det lika ofta som jag blinkar. I alla fall så betyder det "Hej hej" ungefär å sedan "välkommen". Fiffigt va? Visst är det lätt å förstå? Jag tycker då att man kan gissa sig till det. Eller inte. Men man lär sig att förstå får jag höra hela tiden så jag får väl tro på det. Funderar på att ta upp det där med glosor igen, öva dom orden som man använder mest på jobbet, på finska alltså. Ord som: sitt, ligg ner, stå, gå, lugn, ja, nej, varsogod, hur mår du, mfl. Haha. Låter som jag jobbar på en brukshundsklubb å tränar hundar men det gör jag faktiskt inte, utan jag jobbar med gamlingar :) Kanske finns vissa likheter men det är betydligt lättare kan jag lova, å få en hund att förstå än en dement gammal människa som dessutom varken hör, ser eller förstår språket. Hemskt, men sant!
Tallgården är ett jättefint ställe kan jag bara säga, med både bra personal å härliga gamlingar :) En kanon arbetsplats helt enkelt!
Finns inte så mycket mer jag kan säga om det faktiskt. Inte mer en det att jag trivs jättebra :)
Igår orkade jag inte skriva något på kvällen när jag kom hem. Slutade klockan 9 å var inte hemma fören kvart i 10. Ove hade nämligen haft bilen å värmt upp den till mig så att jag skulle få hoppa in i en varm bil :) Han är precis så snäll som han låter! Så igår var det inget problem med bilen! Inte för mig iaf! Men du vet, jag slutade vid nio, bytte om å sen skjutsade jag hem Ove för att sedan bege mig mot Teurajärvi och mommo :) Så det var därför det tog lite tid. Å väl hemma var det ju nästan bara å krypa i säng eftersom jag skulle upp kvart över sex i morse.
Lite om gårdagen då. Var först ute på promenad å det var hur skönt å friskt som helst! Det var 10 grader kallt å så snöade det. Hihi. Som du kanske förstår trivdes jag som fina fisken där ute i snön. Hihi. Väl hemma så åt mommo å jag frukost för att sedan bege oss mot Korpis. Där skulle vi gratulera lilla Aili som fyllde 92 år så vi var först å köpte lite choklad åt henne :) När vi var där så frågade hon givetvis det vanliga "Men vem är det där?" så då förklarade mommo att jag var hennes barnbarn å att jag var Pias flicka. När mommo sa det där blev Aili så glad å ville kramas å sa att tiden gått så fort å att jag hade blivit så stor. Det var ju inte den enda gången man fick kramar under den vistelsen om man säger så.
10 min senare när vi satt å åt tårta som hennes sons fru hade gjort kom frågan igen "Men du Aina, vem är det där?" å så pekade hon på mig. Mommo förklarade samma sak som innan å det blev kramar å dom där orden igen om hur stor jag blivit å så vidare. Jag hörde väl samma fråga ungefär 10 ggr på 1 ½ timme så Aili å jag träffades på nytt 10 ggr under vistelsen där :) En gång jag träffade Aili 10 ggr. Haha, lite väl kul, men hon är så mysig så det gjorde absolut ingenting.
Jaja. Sen sa vi hej då till Ailiå så åkte vi å åt ärtsoppa å tunna pannkakor på det här församlingshemmet. Gott å trevligt :) Där träffade jag några gamla bekanta som heter Gun å Ingvar å Ingvar kände inte riktigt igen mig om man säger så. (Inte mycket att säga om) Vi satt bredvid varandra å han sa inte så speciellt mycket men sen så hajjade han till när jag sa "mommo" till mommo. "Mommo" sa Ingvar då å då förklarade Gun att jag var Pias flicka. "Helvetti" sa Ingvar då å sa att jag nästan var lika stor som mamma nu. Han skulle bara veta att det skiljer ca 10 cm mellan mig å mammi nu :) Hehe. Men det var kul å träffa dom iaf!
Sen började jag å jobba å sen åkte jag hem vilket jag berättade om tidigare.
Idag då har jag bara jobbat å det gick jättebra. Eller jag har inte jobbat, jag har ju gått bredvid men nog är det som att jobba ändå. I vilket fall så körde jag hem när jag slutade vid 2 å då slapp faktiskt bilen å bli sur på mig eftersom jag slapp skrapa rutorna å hon slapp få för mycket soppa under tiden :) Hihi. Så jag kom hem :) Glömde dock mobilen där men den tog snälla Sara (en kvinna som jobbar på Tallgården) med sig så jag fick den senare, (jag ringde faktiskt efter den).
En sak som jag tycker är märklig är det här med bilen å choken. Bilen gnäller när den får för lite chok å så blir den skitsur å lägger av när hon får för mycket. Men det ska ju va lagom som det så fint heter.
Jo men visst du. Nu ska jag å mommo snart gå på promenad å sen blir det bara mys framför tv:n :) Ungefär 13 grader kallt å massa snö ute så jag förstår att ni är avnundsjuka! Hihi.
Jag saknar er alla!

En liten uppdatering till en av konferenskvinnorna i bubbelpoolen: Jag har tagit bort din profil på Facebook nu å det gick bra. Tråkigt att jag bara har 29 vänner kvar dock men jag får väl ragga fler. Men tänk nu inte så att du ska kontrollera att Elin verkligen tagit bort profilen för då aktiverar du nämligen profilen igen. Jag har kollat å du finns inte kvar utan din profil "vilar" som det så fint heter. Men skulle du få lite dåligt samvete för att du gjort så att jag bara har 29 vänner kvar, kan du logga in igen med samma uppgifter som innan å sen bara aktivera mailet du får i inkorgen (din vanliga mail). Näkemiin!

Hei sitten! Tervetuloa takaisin!

Pian ja Peterin tytär, Elin!
    
        

Yeea :)

Å så var det kväll igen å lill-lördag dessutom. Visst är det toppen? Å vad gör man då? Jo, man kryper under en massa filtar å kurar upp sig i mormors fotölj å tittar på tv. Hihi. Smart va?
Idag var min första dag på Tallgården. Ett underbart ställe med underbara pensionärer och personal. Allt gick som på räls hela dan, förutom lite problem med parkeringen i morse (backade 20 ggr innan jag kom rakt i "rutan"). Sen var som sagt dagen lugn tills dess att jag skulle köra hem. Så jag tog alla mina prylar å gick ut i vintern. Det var rätt kallt ute, -8 grader så jag kunde ganska fort konstatera att det hade frusit på rutan. Men va fan, lite is på rutan blir väl inga problem tänkte jag å hoppade in å startade bilen. Bilen gnällde å ville inte starta. Nähe, för lite chok då tänkte jag som jag så fint hade lärt mig av alla visa människor runt omkring mig. Drog ut den här lilla "spaken" lite längre (den var redan halvvägs uttragen) å då satte bilen igång å puttra :) Glad som jag blev flög jag ut ur bilen å börja skrapa rutorna men jag hann knappt börja med framrutan förens bilen tuffade typ 5 ggr å sen la av. FAAAAN, tänkte jag å hoppade in i bilen igen. Å så drog jag om nyckeln men bilen bara gnällde. Jaha, där satt man med skrapan i handen som ett fån å funderade på vad felet kunde va? Jag hade ju använt den här berömda choken. Å som jag nu är så fick jag smått panik men jag tänkte att det inte var nån idé å brusa upp eftersom halva byn stod runt omkring å tittade på galenskapet, så jag tog då min lilla isskrapa å gick ut å började skrapa, skrapa å skrapa men isen vill jag lova satt där å ville verkligen sitta kvar. Det var värsta pansar-isen å det gjorde ju inte saken bättre för mig. Jag ringde pappa som i sin tur satt i en varm, förmodligen modern, bil å kunde inte prata med mig. Nehe, tänkte jag å fick ännu mer panik men tillslut så fick jag honom till att ringa upp. Han ringde å sa att bilen hade blivit sur eftersom den fått för mycket bränsle, alltså för mycket chok. Kan tänka mig att han skrattade väldigt gott när han berättade för sina arbetskamrater om "sin dotter som använder en gammal bil, som har chok, för första gången". Hihi. Det är bra pappa :) i vilket fall så försökte jag om och om igen å tillslut ringde jag till mormor, vilket jag inte ville eftersom jag inte ville göra henne orolig men hon sa massa kloka saker. Hon sa att jag skulle trycka in choken helt å sen börja om på nytt å efter mycket om och men så funkade det! Å wiie va jag körde. Nu skulle jag bara hem å det var väl först när jag kom till Finnijokki (ca 2km från mormor) som jag kände att det var lugnt, så innan dess hade jag spännt mig. Fick en liten sladd när jag körde ut men det gick bra så sen kröp jag fram i 50 km, fick en mega-bil bakom mig (en långtradare) å å bad jag till gud att denna resan skulle gå bra. Jag var ju rädd att bilen helt plötsligt skulle stanna. Vet inte om detta är möjligt men så for mina tankar iaf!
Sen kom jag hem! Fick ett kärt bemötande av mommo å Ove å sen blev det middag :) Det var nice kan jag ju säga! Å nu så är det slapp framför tv:n :) Först Veterinärerna å sedan Bonde söker Fru :) Får se om jag hinner med en promenad också men det är bara om jag hinner! Blir en tidig kväll igen iaf! Ska jobba i mån med, fast kvällen :)
Kul med kommentarerna om gårdagens inlägg :) Kul att vissa har kommit upp från sitt lilla gryt å skrivit en radda, å kul med dom som alltid är mig trogna :) Hihi. Mindre kul med dom som har svikit mig :/ Blörk!
Jaja. På återseende :)

Elin

Nu börjar det hårda livet igen

Ingen ro och ingen vila. Nu börjar jobbet igen. Var å träffade Majbritt på Tallgården för en liten intervju å jag fick genast 6 intro-tider å sen under hela jul å nyår :) Lär klirra gott i kassan sen alltså. Haha. Det känns bra å börja arbeta lite igen faktiskt, men jag vil också tillägga att jag ska umgås med mommo också så det blir inte arbete dygnet runt för er som annars kanske hade trott det :P Hihi. Iaf så var Tallgården ett jättefint ställe med massa söta pensionärer å arbetare :) Faktiskt väldigt mycket karlar för att vara inom äldrevården så det var ju skoj! Blir alltid en helt annan stämning när det är blandat kvinnor å män!
Redan i mån så börjar jag, kvart i sju för å vara exakt så det blir att va uppe med tuppen :) Men nog fixar jag det, kommer nog bara vara lite tufft i början.
Fick också veta att dom nu hade fixat elljusspåret i Korpis så nu blir det till att åka skidor :) Kanske redan blir en sväng i mån efter jobbet. Vi får se!
Annars har det inte hänt mycket idag. Varit ute å gått som vanligt å det var uuunderbart skönt :)
Jaja. Hörde förresten att det kommit snö där nere i södern :) Va trevligt för er. Passa på å njut av det vackra för det lär inte vara så länge :P Haha. Jo förresten, är det snön som gjort er så mållösa? Jag menar, det är mycket dåligt på kommentarernas front. Ni behöver inte bli rädda bara för att det kommer lite snö. Det är ju inte så att snön hoppar fram å äter upp er. Men jag förstår å andra sidan. Snö är ju en ovanlig förekomst där nere i södern så när den väl börjar falla är det ungefär detsamma som att ett ufo skulle trilla ner från rymden.
Tur att Semlan i vart fall har mål i mun å inte är så rädd av. Hihihi. Skärpning ni andra! ;)
Nu ska jag nog titta lite på tv å sen ska mormor å jag ut på en liten promenad! Det blir ju tidig kväll i kväll med!
Så HOJ!

Puss & Hej

Elin

Måndag

Jaha, å då har det varit den här omtalade måndagen igen. En måndag som sällan nämns med positiva ord men jag tycker då att det finns mycket positivt med måndagar. För det första så är det ju faktiskt en hel vecka kvar tills nästa måndag å det måste ju dom flesta som inte gillar måndagar tycka är himlans bra, eller har jag fel? För det andra så är måndagar en väldigt bra dag för att börja med något nytt. Det är första dagen i veckan å man har alla förutsättningar med sig. För det tredje går ju måndagarna ändå ganska fort å den resterande veckan kan ju bara bli bättre! Alltså en toppendag med andra ord. Haha.
Min måndag har iaf varit alldeles utmärkt. Ett besök i Korpis, då jag faktiskt körde mommosbil hem (stolt) å sen en skön vinterpromenad innan det blev mörkt. Julkort har mormor hjälpt mig att ta i den fina miljön här utanför å så har jag ju suttit å fixat med dom, så nu är jag riktigt nöjd! Får hoppas att jag är lika nöjd när dom kommer om 14 dagar. Hihi.
För alla som är intresserade av mina tår, så mår dom bra nu efter allt ont dom har fått utstå den senaste tiden.
Som jag skrev innan så körde jag mommos bil från Korpis å hem. Jag måste säga att jag blev riktigt förvånad alltså. Jag hade föreställt mig att bilen skulle vara så tungstyrd att det blev svårt att hålla sig på vägen men jag höll mig faktiskt på vägen en bra bit innan det drog för mycket åt höger å vi for ner i diket. Lyckligtvis landade vi oskadda på mommos tomt å det kan vi verkligen tacka den gamla kärran för! Hehe. Skämt å sido! 
Min måndag har iaf varit suuuper å jag hoppas att er varit detsamma! Ifs är det ju svårt. Ni är ju inte i Norrland å får uppleva denna härliga tid! Jag förstår att ni är avundsjuka men då ska jag säga det näst sista för dagens inlägg.
-Va inte avundsjuka! För avundsjukan, det är den värsta sjukan. Å detta sas av en kvinna i metropolen å storstaun, Karlskrona! Vilka begåvningar som kommer därifrån alltså. Titta bara på mig :) Hehe. Nu får det vara slut med skojjandet! Ha det bra!

Puss & Hej Leverpastej


Söndag igen :)

Jaha du, då var det söndag igen. En söndag som inte har varit lik någon annan söndag hittils.
Dagen började med att mommo kom in å sa att hon trodde att jag skulle använda morötterna för att göra näsor på snögubbarna. Jag blev helt förvirrad å trött å allt som man va så fick man bara ur sig ett "va". Då sa hon att morötterna sitter för långt ner för å va näsor å att det snarare ser ut som snoppar å hon undrade vad jag tänkte på när jag satte dit dom där. Jag bara tänkte och sa "ööh, driver du med mig?". Det gjorde hon inte, men hon förstod å andra sidan att det inte var jag som hade sattit dit morötterna så på snögubbarna utan att någon hade gjort dettta under natten. Jag bad mormor gå ut å rätta till detta eftersom hon hade ytterkläderna på sig. Det kunde ju liksom inte se ut sådär. Man kan ju bara tänka sig vad folk har tänkt som har sett det. Dom måste ju ha trott att mommo och hennes gäst blivit helt perversa. Haha. Så samtidigt som hon gick ut för att ändra tillbaka morötterna sprang jag upp för att titta i fönstret, å mycket riktigt, där satt näsorna som snoppar. Såg ju riktigt roligt ut å dom som gjort det, förmodligen några ungar, måste ha fått sig ett riktigt skratt när dom gjorde det. Haha. Men det känns lite knepigt att dom är här å springer på mommos tomt och att man inte kan få ha saker i fred. Men men. Så är det här, som på alla andra ställen!
Iaf så började dagen rätt kul med andr a ord å morgonen följdes med god frukost å beskedet om att vi skulle till stugan! Yippiiee tänkte jag å började skynda på lite så att Ove inte skulle behöva vänta på oss! Men mittt i allt så fick jag näsblod. Jag blev helt chockad när jag fick näsblod. Brukar aldrig ha det så tankarna börjar ju flyga iväg åt alla håll å så började jag inbilla mig en massa hemska sjukdomar som jag kunde ha. För lite näsblod! Haha. Det är ju löjligt egentligen! Tänk dom som har näsblod var å varannan dag utan att det är någon bakomliggande sjukdom som påverkar. Typ min lillsyrra. Hon hade det innan, men nu har dom fixat till det på sjukhuset! Hihi. Så kan det va!
I vilket fall som helst förblödde jag inte, turligt nog ;) Så jag fortsatte klä på mig massa kläder å tillslut också skorna där nästa problem tillstötte. Ja du vet, jag klippte tånaglarna igår kväll å det var ju lite halv skumt när jag gjorde det så jag hade oturligt nog fått med en bit av tån. Hihi. Å det gjorde väldans ont när skon tryckte mot såret. Så det blev massa plåster på såret å sen gick det faktiskt riktigt bra med skorna! Det roliga var att jag inte kände det igår kväll när jag klippte naglarna. Jag menar, man borde ju känna när man klipper av en bit av tån tycker man ju. Men shit alltså, det låter som att jag klippte av halva tån eller nåt men så var det ju inte, utan det var en skinnbit på kanten av tån som strök med liksom. Ja, du fattar säkert :) Hehe.
Jaja, Ove fick bara vänta en liten stund å sen bar det av mot stugan. Mommo å Ove satt där fram å jag satt bak på flaket. Ove har nämligen en "caddy", ni vet en sån bil som man bara kan sitta 2 i med ett flak under tak så att säga. Hihi. vilken förklaring. Vi åkte iaf å det var både det ena å det andra på vägen, b la renar å hundar å massa snö :D  Det hade nämligen snöat hela natten å snöade fortfarande så det hade kommit riktigt mycket! När det var ungefär 5-6km kvar blev jag avsläppt eftersom jag skulle promenera resten. Å det var mer snöplumsning än promenad men jag kände att det var grym träning för benen :) Hehe. Sen när jag kom fram så fikade vi lite, tittade på ekorren å fåglarna vid fågelmatningen i trädgården å sen började vi skotta på gården :) Allt gick som fina fisken kan jag säga! Det blev bara ett snabbt besök i stugan eftersom vi skulle hem till hockeyn, som vi inte visste exakt när den började, så mommo å jag började sakta men säkert plumsa hemmåt. Ove körde ungefär en halvtimma senare å plockade upp oss längst vägen! Underbart med såna vackra snöpromenader!
Väl hemma blev det till att laga mat å det blev så smarrigt när det var färdigt! Fläskfilégryta med ris, rivna morötter å en salladsmix och sen skivade jordgubbar till efterätt :) UUUUNDERBART!
Ja å sen var det bara till att förflyttta sig till tv:n där Sverige var i full gång med att besegra Finland. Slutresultatet blev 1-0 till Sverige å dom kom därmed 2:a i cupen så det var ju duktigt att iaf kunna bli 2:a ;)Nu var jag dum. Hehe.
Bingolotto blev det sen å där vann vi som vanligt ingenting! Blörk.
Å nu sitter man här å skriver mitt dagliga blogg-inlägg som nu snart har kommit till ända. Ett rätt långt inlägg blev det idag men det har ju också hänt rätt mycket så det kan ju bero på det!
Nu ska jag umgås med min lilla mommo :)

På återseende! Puss & Hej

Elin

Snögubbar :)

Å så va det lördag kväll igen. En lördag som gått väldigt fort om man säger så.
Dagen började inte så väldigt bra kan jag ju inte påstå. Mommo å jag skulle på vår dagliga morgonpromenad men idag kunde jag inte gå. Jag hade stora sår på mina tår som gjorde jätteont å stortå naglarna gjorde ännu ondare. Jag vet att jag låter som en krympling men det gjorde verkligen ont å jag kunde inte pina mig. Så vi vände hem igen efter att ha provat gå en liten bit. Väl hemma väntade den goda risgrynsgröten som mommo satt i ugnen innan vi gick. Hon kunde nämligen inte ha den på spisen under tiden vi gick eftersom den då bränns vid om man inte rör hela tiden. Men den var fortfarande inte klar när vi kom hem så vi bestämde oss för att åka å handla i Korpis. Det gick finemang om man säger så å när vi kom hem så var gröten färdig å då avnjöt vi en otroligt god frukost med både det ena å det andra.
Någon utställning (som jag nämnde igår) blev det inte. Vi orkade helt enkelt inte fara till Korpis igen så vi bestämde att vara hemma å ta det lite lugnt. Skotta lite snö å så skulle vi leta reda på ett hopprep som jag kunde hoppa med nu när jag inte kunde gå. Vi gick därför upp på vinden å letade, dock utan resultat men vi hittade massa andra grejer som t ex hem stickade mössor, mammis gamla konfirmationsklänning å skor å ullas gamla pälsar. Haha. Mommo undrar när ni (mammi å moster) kommer å hämtar alla era grejer ni har velat spara på? Hihi. Hon är så söt, min mommo.
Sen gick vi iaf ut å skottade snö men det blev inte mycket skottning för min de för jag började göra snögubbar istället :) Haa, säkert 10 sedan jag gjorde en sist så det var mycket givande. Jag gjorde en megastor å en lite mindre å så en ljuslykta emellan dom. Sedan när jag skulle sätta dit morotsnäsorna på snögubbarna råkade jag sparka sönder snölyktan men den satte jag ihop igen, å så gick jag in å hämtade ljus som jag skulle tända i snölyktan. Tror du att det gick? NEEEEJ! Å jag blev galen på det. Först gick det inte å få ljuset att brinna eftersom att det slocknade av vinden hela tiden trots att jag inte kunde känna att det blåste alls. Men men. Sen när jag väl fått det å brinna så rasade hela snölyktan ihop å släckte elden. IGEN! Jag blev galen å sparkade sönder snölyktan helt å bestämde mig för att ge fan i den. Men sen kunde jag bara inte lämna det så misslyckat så jag gjorde en mini-lykta som fick vara släckt! Hihi. Rätt kul å leka i snön trots att man snart är tant.
Sedan var det krubb å det var lax, sås å mandelpotatis som stod på matlistan. JÄTTE-GOTT! Ove var också här å åt så det var hur trevligt som helst. Blåbär, plockade i de Norrländska skogarna, fick vi förresten till efterrätt. Mumma det också!
Å nu sitter jag här. Snart ska mommo å jag titta på Postkodmiljonären å sen på Deal or no deal eller va det heter. Sen blir det väl en liten nattmacka å sen så blir det att gå å lägga sig!
I mån är det Fars dag så då ska jag skänka lite extra tankar till min käre pappa! Fast jag tänker alltid på honom lik väl som jag tänker på alla er andra där hemma så egentligen är det inget speciellt men det är ju ändå Fars dag så jag får väl försöka tänka ÄNNU mer på honom. Hihi. Blir nog svårt att tänka mer än vad jag gör.
Till sist tänker jag bara säga att meteorologerna på tv:n är riktiga klåpare. Dom sa att det skulle bli -2 till -5 grader kallt å massa snö. Vad har det varit? +0 å ingen snö alls. Klåpare är vad dom är. Skulle lika gärna kunna jobba på ICA eller nåt. Usch. Men men. Nu ska jag inte va negativ å bitter för det är jag ju inte. Jag är ju en positiv å glad människa. Eller hur? ;)

Mamma, Pappa eller nån annan i min familj. Pussa Ceasar, Sniffen å svinen från mig :)
Jaja. Hoppas att ni alla har det bra, för jag har det skitbra! Snart är det jul!

På återseende

Elin

Ooh, vilken härlig dag :)

Å då var nästan hela den här fredagen förbi å jag kan bara säga att vilken härlig dag det har varit. Det har snöat hela dagen å varit sådär -2 grader kallt :) Underbart. Nu på kvällen blev det dock nollgradigt men vi får hoppas att det bli kallare igen å att inte snön smälter bort för då skulle ju jag bli jätte ledsen :/ Buuuäää
Idag började jag dagen med en långpromenad på 1 mil. Hur underbart som helst kan jag ju säga. Det blev dock ingen morgonpromenad som det annars brukar bli utan det blev vi lunch eftersom jag låg å drog mig ett tag på morgonen. Hehe.
Annars har jag inte gjort så mycket idag. Suttit på Facebook å raggat polare (:P), sparkat i snön å bara tagit det lugnt med mommo. Min lilla mommo :) Underbar är hon!
I mån ska vi till Korpilombolo på nån utställning å så ska jag göra snöänglar å ta julkort som jag ska skicka till mina nära å kära där nere i södern. Å en annan får ju riktiga julkort med snö å allt. MOHAHA! Det ni, söderns folk.
Nu ska jag snart gå å titta på Idol me mommo men först tänkte jag bara nämna dom här kommentarerna igen som jag jämt å ständigt nämner. Jag tycker att det är skitkul att folk har börjat kommentera. Å idag såg jag att Sandy hade kommenterat. Verkligen jätteroligt! Kul att du klarade din tenta, Pälle. Nu har du bara resten kvar :P Du Sandy +  alla andra som inte har min adress ska få den å du Sandy får hälsa tillbaka till Robin!
Jag saknar er alla. Ha det dö-nice. Lova det!

Puss, kram å nyp i stjärten!

Elin

Gällivare

Då var man hemma igen från Gällivare. Var ju där med mormor å Ove eftersom Ove skulle opereras. Vi kom dit i onsdags kväll å kom hem nu för några timmar sen. Det var faktiskt riktigt mysigt på det där sjukhushotellet å jag fick bara lite sjukhuskänsla på kvällen när jag skulle krypa ner i sängen. Det var nämligen sjukhussängkläder i sängarna :P hihi. Men vad gjorde det? Jag låg för visso vaken väldigt länge men jag tror ju inte att det berodde på sängkläderna direkt. Ove kunde inte heller sova men han var ju förmodligen nervös för operationen, men den gick finemang så nu behöver han inte oroa sig längre. Tillslut somnade jag iaf å vaknade när mormor kom tillbaka, efter att ha följt med Ove till sjukan, klockan 9. Då gick vi å åt frukost medan stackars Ove låg under kniven som man säger lite hemskt.
Medan vi väntade på Ove var momo å jag i Gällivare centrum å handlade. Jag köpte en födelsedagspresent och en julklapp till Emlan, en julklapp till Erica, lite kort m.m. Det var trevligt men det var också ruggigt kallt. Mina fötter va helt förfrusna när vi kom tillbaka till sjukan för att möta Ove. Men som sagt. Jag gillar vintern ändå! Hihi
Sen skulle vi köra hem, men innan dess skulle vi äta så vi körde till ett matställe där jag åt en sk nachotallrik å momo å Ove åt varsin hamburgertallrik :) Gott var det! Sen körde faktiskt jag hem! Hela 13 mil i vinterväglag. Haha. Det ni, där nere i södern.
Det tog ju sin lilla tid med tanke på väglaget å all snö som yrde runt omkring men när vi närmade oss Korpilombolo ser jag nåt som lyser på himlen. Det kan ju inte vara ett norrsken tänker jag å frågar momo om det är det ändå men då säger hon. "Nädu Elin. Det där är Korpilombolo by night" Jag skrattade så jag höll på å dö. Fast inte åt momo utan me henne. Hon är så otroligt söt å rolig. Vilken människa. En riktig krut-tant :)
Väl hemma i Teura igen har jag tittat på hockeyn, Sverige-Ryssland, å när jag slutade titta stod det 2-1 till Ryssland. Jag tyckte det verkade vara en dryg match där Ryssland hade mest press så jag la ned tittandet. Kanske upptar det igen efter att jag har skrivit här. Hihi. Momo poppade popcorn också! Jätte-gott med momos popcorn ska ni alla veta.
Jaja. Börjar bli lite trött nu så jag får väl gå å lägga mig om en stund. Men sätter mig nog med dom andra vid tv:n å är lite sällskaplig först. Kan ju va bra å va lite social i det verkliga livet å inte bara här i cyber världen.

Verkligen jättekul att det blir fler å fler som kommenterar! Fortsätt fortsätt fortsätt!

Ha det så bra nu alla :)

Puss, Kram & Nyp i Stjärten

Äiilinn

Jag ser det snöar!

Wiiiie. Idag har det snöat nästan hela dagen så det är alldeles vitt å fint ute! Det ni, där nere i södern. Fattar att ni är avundsjuka. Hihi.
Idag blev jag riktigt glad när jag tittade i min blogg. Hade fått FYRA kommentarer! För visso var 3 från lilla söta Cornelia men det var ändå hur kul som helst! Fortsätt bara! Å så fick jag ju en kommentar av min lilla Semla som bara blir gräddigare å gräddigare. Den du Emlan ^^ Hihi. Kul att ni kommenterar iaf!
Idag har det varit en kort dag om man säger så. Ljust ungefär 5 timmar känns det som å resten av dagen känns som natt. Jag har iaf hunnit vara ute på 2 långpromenader å så har jag hunnit installera ljudanläggningen (som ändå inte funkar) å skrivaren till datorn. Så det har vart fullt upp om man säger så. Sen har jag raggat massa vänner på facebook. Förstår inte riktigt vitsen med den sidan men det är säkert bra ändå. Hihi.
Å så har det ju snöat hela dagen så allt är så vitt å vackert å jag får riktiga julkänslor. Imån ska jag nog göra lite snöänglar samtidigt som jag tar min dagliga morgonpromenad. Får nog för den delen bli en tidigare morgonpromenad i mån eftersom mormor, Ove å jag ska till Gällivare å sjukstugan där. Ove ska nämligen opereras på torsdag men han måste tydligen vara där så tidigt på morgonen så det blir lättare att vi åker dagen innan å sover där. Fiffigt va? Ska leta en present till Emlan där. Får se vad jag hittar. Måste ju vara nåt som inte väger alldeles för mycket eftersom jag får skicka det på posten. Jag har ju mina planer på vad jag ska köpa å för den delen fick jag ju en liten önskning av självaste Emlan. En avslappningsskiva ville hon ha sa hon, å då undrar jag om hon börjar få svårt å slappna. Hihi. Tanken är god Emlan. Antar att det är Charliie du tänker på ^^
Nu ska jag lära mormor lite om datorn. Hur man sätter igång den, hur man skriver ut, hur man startar program, hur hon skickar mejl m.m. Det här grundläggande helt enkelt som alla har lärt sig nångång! Men hon kan ju redan lite eftersom hon haft en dator innan men hon ville ändå att jag skulle visa henne. Å det gör jag så gärna :)
Sen blir det lite kvällsfika eller vad man ska kalla det å sen blir det till att krypa till kojs :)
Mamma & Pappa - Ta hand om min bebis å Ceasar! Va inte så hårda mot dom, dom vill er bara väl!
Erik & Cornelia får krya på sig. Man ska ju inte va sjuk i dessa tider. Tänk på vad lugnt å skönt ni har det när inte jag är hemma å clownar mig.
Alla får bara ha det så himla bra!
Jag har det skitbra här men jag saknar er alla där hemma!

På återseende!

Elin

Norrland

Fortfarande bara lilla Emlan som kommenterar. Kom igen nu! Jag vet att det är betydligt fler som läser min blogg!
Emlans kommentarer är iaf guld värda å det räcker fint med dom men det hade varit kul med lite fler livstecken från dom sydligare breddgraderna!



Å nu var man äntligen här uppe i Norrland, har faktiskt längtat måste jag erkänna. Tågresan å allt gick kanon. Gick på tåget vid kvart i 8 igår kväll å så somnade vi när vi lämnade Stockholm (typ vid 11). Sen vaknade jag vid 1 för att Ove var riktigt arg å skrek å viftade vilt omkring sig. Givetvis var det i sömnen så jag blev aldrig rädd eller orolig men man blir ju lite chockad när en sån lugn man som Ove börjar gorma å slå vilt omkring sig å det gäller ju faktiskt att hålla sig borta så man inte får en smocka :P. Hihi I vilket fall somnade jag om igen å så vaknade jag vid 7 å då när jag tittade ut var det massa snö ute. Verkligen jättefint men desto längre norrut vi kom desto mindre snö blev det :/, detta var ju nånstans i Västerbotten. Iaf så låg jag å drog mig lite efter det, för att sedan bege mig till restaurant-vagnen för lite frulle. Gott!
Å på den vägen gick det å tillslut var vi framme i Luleå, efter mer än 12 timmar på tåget! I Luleå mötte morbror Tommy oss och då for vi till ett matställe som hette Kalas Kulan där vi åt lite mat, mycket trevligt. När vi blivit mätta å belåtna körde vi till Tommys lya på Bergnäset där vi hämtade mormors bil och en dator som mormor hade köpt av Tommy (eller nån arbetskamrat till honom). Kosan styrdes sedan mot nästa destination - Teurajärvi å det tog ju sin lilla tid om man säger så. Det snöade ganska vilt å det var inget höjdar lyse på mormors bil så det var svårt å se å allt men hem kom vi tillslut, efter typ 3 timmar. Skulle tippa att medelhastigheten låg på max 50 km/h. Det brukar ju vanligtvis ta runt två timmar men då är ju väglaget desto bättre å för den delen stannade vi i Överkalix för å handla lite mat, men det tog inte så lång tid ändå.
Jaja. När vi allihopa kommit innanför dörren här hos mormor så ringer Erica å det var trevligt att få prata med henne :) Det var ju ett tag sen om man säger så!
Efter att vi tagit det lugnt ett tag å Ove åkt hem till sitt bestämde mormor å jag oss för att ta tag i den nya datorn, å det var lättare sagt än gjort. Inkopplandet av sladdarna å det där var inga problem men sen när den hade startat å man skulle skriva in lösenordet. Då blev det genast problem. Lösenordet vi hade fått stämde inte! Vi ringde då till Tommy som i sin tur skulle ringa till tjejen som haft datorn innan å under tiden satt mormor å jag med ovissheten om han skulle ringa tillbaka idag eller om en vecka, för det sa han nämligen aldrig något om. Hehe. Tillslut blev vi trötta på å vänta så mormor ringde honom å frågade, å mycket riktigt hade han fått tag på tjejen men inte ringt tillbaka till oss. Han meddelade iaf att det var rätt lösenord och att det var vi som gjorde något fel. Jaja tänkte vi å började testa alla möjliga sätt att skriva detta lösenord, men det funkade inte! Mormor ringde igen till Tommy å dom båda blev mer å mer irriterade å tillslut orkade inte mormor höra på att Tommy anklakade oss för att göra fel så då la hon på luren. Haha. Fatta att jag låg dubbel på bordet å asgarvade! Lilla Momo. Efter ett tag ringer Tommy upp å säger lösenordet å mycket riktigt så var det det lösenordet vi hade fått men med ett extra tecken å då funkade det! HAHA. Så sen började installationerna å nu sitter man här med en nice dator och ett härligt bredband. Kan du tänka dig. Bredband här! I Teurajärvi! WOOOOW! Hihi. Skojar bara! Men det funkar dö-nice!
Nu ska vi ta en liten kvällsmacka, mormor å jag å sedan ska vi krypa till kojs å sova vilket jag har velat göra sen vi kom hem! Hihi. Svårt å veta å hålla koll på tiden här uppe när det redan blir mörkt vid 15-16 tiden. Det är ju rena natten redan då om man tittar ut. Så det gäller att vänja sig nu så man inte blir fullkomligt omvänd å galen.
Jaja. Tiden den går och vi är tvungna att följa med den!
Ha det bra!

Puss & Hej

Äilinn


Sista dagen för den här gången på Myrö

Sådär ja. Söndag igen efter en lång vecka. En lång vecka som har varit en av dom som gått allra snabbast. Det har varit fullt upp med styädning, packning å upp-plockning av saker så nu känns det som att man har kommit tillrätta här på Myrö och att det faktiskt har blivit riktigt hemtrevligt å då är det ju klart att man ska lämna stället, för så är det ju alltid. Ikväll bär det ju av till Norrland för min, mormors å Oves del å det ska ju såklart bli nice! Det känns dock tråkigt å lämna moster här helt ensam men hon brukar ha fullt upp å hon säger själv att det känns bra så jag får lita på det å försöka att inte tänka på det!
Mormor, Ove å jag hoppar på tåget ikväll vid kvart i åtta å så är vi framma i Luleå vid typ tio i ett i mån, så det tar ju sin lilla tid om man säger så. Vi har ju iaf en sovkupé så jag hoppas på lite bättre sömn en förra gången då jag sov på tåget men då i en liggkupé. Det var hemskt kan jag ju säga! Men som sagt, en sovkupé har vi å det kan nog bli riktigt mysigt, om vi har tur :) Hörde föresten att det hade kommit snö i Luleå nu i dagarna å det är ju roligt å så eftersom jag älskar snö men vi ska ju köra hem från luleå å då hade det vart bra med lite varmare väder å torr vägbana. Men vi får se hur det blir :)

Hela min familj åkte ju hem idag vid lunch-tid också å det kändes ju lite tråkigt måste jag ju erkänna men vi ses ju igen till jul å det kommer inte gå nån nöd, varken på mig eller dom!
Efter att dom hade åkt, åkte moster, mormor, Ove å jag in till centrum för å fika i den såkallade svampen. Det var en otroligt fin utsikt å gott fika så det var jättetrevligt! Passade ju på när jag var där uppe att ta lite bilder å skicka iväg ett MMS till pappa å fick man nån respons? Nej! När jag ringde å frågade vad han tyckte hade han inte ens sett det men vi la på å så tittade dom alla i bilen å så ringde dom upp å sa att det var jättefint :) Hihi. 
Sedan var vi på en liten stadskörning å visade Ove runt eftersom han inte varit i Örebro så många ggr innan (om någon gång?). Vi orkade dock inte gå å titta utan vi satt i bilen :P Vi var alla så trötta, eller lata om man vill kalla det så.
Jaja. Det var allt för den här gången å även att jag inte tänt några ljus på några gravar den här speciella helgen har jag skänkt många tankar till mina nära å kära som är döda. Framförallt till min lilla kise Cissi å till världens bästa Elsa som jag lärde känna i somras på ett äldreboende där jag jobbade. Ni kommer alltid finnas i mina tankar och i mitt hjärta!

På återseende!

Elin
 

En annan dag

Jaha. Då har nästan hela den här lördagen gått å vad har man gjort? Inte mycket men det jag har gjort har ju varit bra.
Mamma, pappa, Erik å Cornelia kom ju hit till Myrö igår kväll så det var ju nice. Spelade lite poker med Erik å Cornelia där på kvällen å det var man ju totalt kass på ^^ Men å andra sidan så hade man kunnat spela lite mer snålt men man var ju trött å ville komma snabbt i säng. Hihi. Idag har jag bara varit hemma här i lägenheten på Myrö å typ bara fixat med massa saker. Fixat med hyllor å speglar å annat å så har jag ju målat en stol. KUL! Medan jag gjorde detta var Karin, Erik å Cornelia inne i stan å badade på det stora äventyrsbadet å mamma å moster var å gjorde några ärenden på stan. Det där äventyrsbadet är ju ett av Sveriges största så det va säkert kul för dom! Anledningen till att jag inte följde med var att jag inte hade några badkläder å jag gillar ju inte att folk glor på en så nudistbad hade nog aldrig varit så lyckat.
Pappa å jag har ju varit ute å gått också. Två ggr för den delen å det var helt underbart skönt!
Nu ska Ove, pappa, Cornelia, Karin å Erik på spökvarndring i Örebro-Slott. Jag har också chansen att följa med men jag känner mig inte så lockad. Uppskrämd är det lätt å bli på annat sätt :)
Mycket mer har jag inte å berätta om denna dag. Den har ju faktiskt inte varit så händelserik om man säger så men det kommer mer framöver, var så säker på det.
I mån vet jag inte om jag hinner skriva eftersom det bär av med tåg mot norr på kvällen men vi får se. Min familj åker ju hem till Karlskrona också lite innan det att vårt tåg går å en sak är ju säker! Jag kommer sakna dom alla MEGAMYCKET! Men som jag brukar säga; Det blir ett kärt återseende sen till jul istället!

Puss & Kram

Elin 

Dag nr 2

Tack för kommentaren, Emlan! Tycker att fler borde visa att de varit å snokat i min blogg ^^

Då var det andra dagen man bodde här på Myrö. Fredag är det dessutom så det är ju bara mys som gäller nu. Inte nog med det så kommer ju mamma, pappa, Erik å Cornelia så det ska ju bli trevligt värre.
Dagen idag har varit bra men liksom alla andra dagar den senaste tiden har den gått fort, nästan för fort tycker jag. Jag vaknade ungefär vid samma tid som jag gjort på sistone, ungefär vid halv 8 men jag hade nog kunnat sova lite längre om inte Karin kittlat mig i nacken å blivit förvånad att det var jag som låg där bredvid henne i bäddsoffan. Jag la mig nämligen på en madrass på golvet på kvällen men sedan blev det så kallt så jag flyttade upp till bäddsoffan där hon låg. Å hon ska ju ligga så nära jämt å ständigt så det blev varmt tillslut kan jag lova! Hihi. Jadu, min syster är för söt hon men ibland kan hon reta gallfeber på mig med sitt "jag kan allt å har aldrig fel" sätt. Iaf. Efter det att jag vaknat så tittade jag å Karin på massa musikvideos å det var en nice start på dagen faktiskt. Efter det blev det morgonpromenix för min del å det var så vackert! Det hade nämligen varit kallt under natten så frosten låg så fint på alla träd och på gräset. Å korna såg alla så belåtna ut å det kan man ju förstå, med tanke på deras tjocka päls. Där gick jag iaf å filiosoferade å bara njöt av den här vackra November dagen. Jag hade fått en liten vägbeskrivning men den begrep jag inte så jag chansade å fann en egen liten runda på en timme. Det var mycket nice å jag kan konstatera att det kommer bli mycket promenerande för min del framöver!
Väl hemma igen så var det frukost, gott efter en långpromenad kan jag ju säga!
Sedan efter dusch, vila å påklädningvar var det Örebro centrum som vi besökte. Det blev Coop Forum där vi var i typ 3 timmar, helt galet stor affär kan jag ju säga å det var allt i från citrongräs till gardinstångsfästen som skulle köpas så det tog ju som sagt sin lilla tid. Sedan var vi inne å gick på Örebros gator å där handlade jag en fin lampa som jag ska ha i mitt fönster till jul. Kommer bli dö-fint!
På tal om shopping så var ju jag å Ulla å shoppade igår i drygt 6 timmar allt som allt. Vi var först på IKEA där vi storshoppade massa grejer sen hade vi fått i uppgift av mamma att köpa en madrass som jag ska ha i min säng här. Så efter den madrassen for vi som stollar å den fanns inte nånstans. Den var både slutsåld, en bäställningsvara å det ena med det tredje så tillslut gav vi upp å det slutade med att mamma själv fick köpa madrassen i karlskrona å ta med sig den! Hihi. Lyckat. Men det var en trevlig stadsrunda iaf :)
Sådär ja. Det var min dag det + en liten parentes om gårdagen som jag glömde nämna igår. Tur att jag kanske inte tog med det med tanke på att vissa tyckte det var ett långt inlägg som det var. Hihi. Ska tänka på det i fortsättningen men det är inte så lätt med tanke på allt som jag får vara med om! Helt otroliga upplevelser endel ska du veta!



 

Nu har jag tagit kväller, vilket innebär att jag ska ladda inför helgen å alla dess bravader, vad det nu kan innebära!?



 

Pussar & Kramar

Elin

Välkommen till min nya blogg!

Nu när jag flyttat ifrån familj, kompisar å allt tänkte jag börja blogga så att folk som bryr sig kan följa mitt liv i korta drag. Smart va?
Nu för tiden är man ju örebroare, men dock bara ett kort tag, då jag snart blir norrlänning. Det också bara för ett litet tag då jag sen igen ska bli örebroare å det kommer jag vara ca 3 år framöver, sedan får man se vart det bär av. Jag ska nämligen studera här i Örebro å jag tycker att Örebro helt klart är det sj'lvklara valet. För mig iaf! Det är en lagom stor stad, stort Universitet, min moster bor här å så är det hur trevliga människor som helst! Toppen helt enkelt. Jag glömde säga att jag ska plugga till socionom, kan ju ev va rätt bra å veta kanske? Hihi
Jag bor med min moster i en stilig femrummare ute på Myrö. Låter som en ö men det är det inte. Inte vad jag har märkt iaf. mycket möjligt att det har varit det för en herrans massa år sedan men inte nu längre. Det ligger ifs ett stenkast från Hjälmaren så det kanske beror på det? Hmm. Det ligger iaf ungefär 10 min utanför Örebro Centrum å det tar typ 20 min å cykla in till stan. Vi har för den delen flyttat in på riktigt idag (1 november). Känns skitbra måste jag säga. Moster bodde mitt i centrum innan å ville helt enkelt komma ut på landet eftersom hon stördes otroligt av alla buskörningar om nätterna. Bara det att hon låg sömnlös en hel natt här på Myrå pga av trafiken som hörs från E18. Haha. Lyckat, eller hur? Men alla säger att man vänjer sig. Det roliga var dock att vi var fem personer som sov här å det var bara hon som hörde. Men ni vet, jag myntade ett nytt uttryck. "Tänker man inte på det, så tänker man inte på det".
Eftersom det var inflyttning idag så har vi ju hållt på å städat å kört med grejer fram å tillbaka nu i dagarna som gått så man är ju rätt slutkörd om man säger så. Min lillsyrra å jag kom hit i söndags eftermiddag å sen dess har vi hållt på å plocka grejer. Det suger verkligen å plocka grejer så jag spyr om jag får göra det en enda gång till. Kanske nästa år? Vem vet? Äh va fan. Mest varit bekymmer med den här städningen tycker jag. För visso har det ju blivit väldans fint å så men jag skrapade upp mina knän ordentligt då jag var så kissnödig å skulle snyggt å ordentligt springa in i gamla lägenheten (detta var i tisdags) å där försvann mina ben å jag låg på marken. Den enda kommentaren man hörde var Karins. "-Oj hon ramlade". Sen skrattade vi typ i 5 minuter å varenda gång man säger Karins ord så skrattar alla. Kul att folk är så roade av att en annan ramlar omkull av ren kissnödighets-panik. Shit asså. Det har varit helt kaotiskt, massa bekymmer alltså, men det har vart kul ändå å vi har hunnit med massa skratt på vägen. Det har varit blod, svett å tårar helt enkelt.
Nu är man iaf på Myrö med hela flytten bakom sig å allt är så lugnt. Kossor å tjurar finns bakom knuten å alla som känner mig borde veta att jag stormtrivs här just därför. Å det är ju inte vilka kreaturer som helst. Det är min absoluta favoritras - Highland Cattle. Jag älskar det här stället!
I vilket fall så kommer mamma, pappa, Erik å Cornelia, (Eriks urgulliga flickvän) på fredag. Ska ju bli en kul syn när mamma ligger i ett förråd å pappa i ett. HAHA. 3 meter långt men bara 1 meter brett. Dom lär inte kunna vända sig om, men va gör det? När man sover så sover man å då ska man ju inte hålla på med en massa vändningar. 
På tal om Cornelia så kom jag å tänka på att det blir ju Majs-elia på svenska. Visst är det fyndigt? Ta inte illa upp Cornelia, jag gillar majs ;) Hihi.
Ska lägga upp lite bilder på allt detta senare men det får dröjja tills jag kommer till Norrland å har en stationär dator med bredband. I norrland ska jag jobba å bara ta det lugnt med mormor å alla andra däruppe. Ska va där till efter nyår då jag kommer hem till Karlskrona en vända. Karlskrona kommer trots allt alltid att vara min hemstad på nåt vis. Så är det bara. Iaf. Sen bär det av med det stora flyttlasset till Örebro där jag ska börja plugga den 20 januari som jag sa innan. Oj oj. Tiden går så fort. Snart är jag pensionär. Iiiih
Detta var några dagars bravader. Ska försöka skriva här en gång om dagen så att mina nära å kära kan följa mitt liv här i norr.
Jag saknar er alla där hemma! Men jag har det bra här å saknaden gör inte att jag mår dåligt på nåt sätt. Saknaden gör bara att det kommer bli ett otroligt återseende igen när vi ses. Eller hur?

Pussar & Kramar

Elin

RSS 2.0